Kachels op vaste brandstoffen

RS1 - kolen:

RS1

De kolenkachel RS1 is de bekendste landelijke kachel van Rydes Style. Na een laatste reeks testen in het keurinstituut, blijkt het toestel bijzonder goed te scoren op het gebied van rendement en emissie!

De gietijzeren verbrandingskamer, de vrijstaande recuperatiebuis op hetzelfde niveau als de ruime kookplaat, de typische afwerking in roestvrij staal en de mantel in glas-email, dat zijn troeven die deze kachel zo uniek maken. We stimuleren graag het gebruik van hernieuwbare energie, maar om aan de energievraag te kunnen voldoen, zullen we ons moeten blijven beroepen op fossiele brandstoffen. Alleen moeten we er heel ZUINIG mee omspringen en moeten we zorgen dat bv kolen op een milieuvriendelijke manier worden gestookt! De RS1 biedt daarop een antwoord: met zijn RENDEMENT van 92%, zijn lage CO-emissie van 0,3% en zijn lage uitstoot van fijn stof, scoort hij als de beste van de klas! Voor alle duidelijkheid: dit continu-vuur werkt zonder gebruik te maken van elektriciteit.

Het toestel beantwoord aan de CE-norm 13240 en meer bepaald aan fase 3 (oktober 2016) van het KB van 2010. Door het extreem hoge rendement krijgt het toestel vanaf 2018 een energielabel categorie “B”, wat voor een kolenkachel bijzonder goed is.

RS20 - hout:

De RS20 is de meest prestigieuze kachel uit het Rydes Style - gamma. De verbrandingskamer is opgebouwd uit zwaar gietijzer, wat de warmte-inhoud verhoogt en de stralingswarmte bevordert. De dubbele deur in RVS laat toe om stukken hout van 60 cm lang te laden. Het brede panoramisch zicht op het vuur maakt de kachel uniek. Door gebruik te maken van een AIRBOX (optioneel) kan de kachel kamerluchtonafhankelijk werken. Lees hierover meer in de gebruiksaanwijzing.

De RS20 heeft een zeer arbeidsintensief karakter om te produceren en bijgevolg is het toestel exclusief!  Informeer u over de beschikbaarheid. Onderdelen en wisselstukken blijven altijd verkrijgbaar.

RS24 - hout / nieuw!

RS24 Warm grijs

RS24 Antraciet glasemail

RS24 Ivoor

 

 

EXCLUSIEVE LANDELIJKE HOUTKACHEL

Geproduceerd in het atelier van Rydes Style in Brugge, in de gekende originele stijl, met een eigentijdse performante verbrandingstechniek!

  • Voldoet aan de strengste normen CE en DIN +
  • Nominaal vermogen 7 kW (1,7 kg hout 14% rel.vochtigheid) met een rendement van 77%
  • Fijn stof < dan 30 mg/NM3 en CO < 0,1%
  • Enkelvoudige verbrandingsluchtregeling van de drie luchtstromen
  • Kamerluchtonafhankelijk, aansluiting met de buitenlucht mogelijk
  • Achter- en bovenaansluiting afvoer verbrande gassen diameter 150 MM
  • Grote dichtheid dankzij de interne asbak en de luchtdichte constructie
  • Natuurlijke convectiewarmte tussen de mantel en de verbrandingskamer
  • Kachel met een verticale dimensie
  • Voldoet aan het ECO-DESIGN Volgens de EU-verordening 2015/1185 en de RS24 krijgt het energie-label categorie “A”

Download de flyer + gebruiksaanwijzing en DOP (Declaration Of Performance)

Aanmaakdemonstratie Houtkachel RS 24

Instructies voor het correct aanmaken van een vuur en de juiste bediening van de RS 24.

7 Stooktips om ecologisch verantwoord en zuinig met hout te verwarmen